Hét stappenplan voor een succesvol kinderfeestje

Vind jij het ook stressvol om een kinderfeestje te organiseren? Wat ga je doen met 8 kinderen in je huis? Hoe ga je ze vermaken? En wat moet je allemaal doen?
Geen nood! Hét stappenplan voor een succesvol kinderfeestje vind je hier!

Stap 1: Kies een thema

Je kind heeft vast zelf ook een idee voor een leuk thema. Bijvoorbeeld een tekenfilm waar hij of zij naar kijkt of een figuur waarin hij of zij zich graag omtovert. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn. In een thema zoals prinses of voetbal is vrij algemeen en daarin zijn voldoende dingen te verkrijgen.

Stap 2: Stuur uitnodigingen

In de meeste thema’s zijn hele leuke uitnodigingen te verkrijgen, maar samen een uitnodiging knutselen kan ook heel leuk zijn. Pinterest staat vol met leuke ideeën.

Stap 3: Versiering en aankleding

Zeker als je een thema feestje geeft is dit een must. Hoewel slingers en ballonnen er sowieso bij horen natuurlijk. In de verschillende thema’s zijn er ook 100.000 ideeën voor extra decoratie. Denk hierbij een aan mooie deurhanger of leuke posters. 

Stap 4: Wat gaan we eten?

Denk van te voren vast na over het snoep en het eten. Zijn er bijvoorbeeld kinderen met een allergie? En wat ga je naast snoep of chips nog meer aanbieden? Het maken van gezonde spiesjes vinden kinderen vaak leuk en daarmee krijgen ze ook nog wat gezonde snacks binnen. Denk hierbij aan verschillende soorten fruit, maar ook cocktailworstjes, tomaatjes en kaas zijn vaak erg in trek.

Stap 5: Spelletjes

Wat ga je doen met 8 a 10 kinderen in je huis? Plan een aantal leuke spelletjes in het thema. Zorg voor voldoende afwisseling en daarmee voldoende rustmomenten. Kleurplaten of iets knutselen is vaak een welkome afwisseling, maar ook vrij spelen vinden kinderen vaak heerlijk. Geen inspiratie….Op Pinterest staan duizenden ideeën. Geen zin om alles zelf te bedenken? Wij hebben natuurlijk de perfect oplossing te huur.

Stap 6: Cadeautjes

Natuurlijk kunnen de cadeautjes worden gegeven en uitgepakt, maar je kan hier ook een spelletje van maken. Bijvoorbeeld: De kinderen verstoppen de cadeautjes in de woonkamer terwijl de jarige op de gang wacht. Daarna laat de jarige zoeken. Ook kan je een gezellig uitpak spelletje doen. Internet staat vol met tips hiervoor.

Stap 7: Bedankjes

Het is gebruikelijk om na een kinderfeestje een bedankje mee te geven. Dit kan natuurlijk een snoepzak zijn, maar ook een klein speeltje doet het altijd goed. De meest kinderen houden ook van stickers en deze zijn er in heel veel verschillende thema’s. Kijk vooral eens bij de action, Hema of op bol.com, die hebben vaak leuke stickers voor een fijne prijs.

Stap 8: Maak er een feestje van!

Probeer het feestje niet te veel te sturen. Kinderen houden vooral ook van vrij spelen. Zorg wel dat alle kindjes mee kunnen spelen zodat niemand zich buitengesloten voelt. En vergeet vooral niet om veel foto’s en filmpjes te maken. Je kindje is maar een keer per jaar jarig 🙂 !

Zo, dit is hét stappenplan voor een succesvol kinderfeestje! Heel veel plezier met jullie kinderfeestje! Het wordt vast een succes!


Geef een reactieReactie annuleren

De Themakist - Voor de leukste kinderfeestjes thuis! Sluiten