fbpx

Hoe De Themakist is ontstaan?

Deze blog ga ik jullie meenemen in het verhaal hoe De Themakist is ontstaan. Ook zullen alle verschillende Thema’s die wij thuis hebben gehad aanbod komen.

In 2013 ben ik, Maike, moeder geworden van een prachtige dochter. Ik zal jullie niet helemaal meenemen in de zwangerschap en de bevalling want dat is nu niet waarover ik het wil hebben. We hebben allemaal ons eigen bevallingsverhaal natuurlijk, maar dit is wel waar het allemaal is begonnen. Een jaar na die bevalling was het namelijk zover dat mijn meisje haar 1e verjaardag zou vieren. Wat een bijzondere mijlpaal vond ik dat.

Het klinkt een beetje zoetsappig misschien, maar we vierde stiekem niet alleen de 1e verjaardag van Eva, maar ook dat ik inmiddels 1 jaar moeder was. Ik vond het allemaal zo bijzonder en wilde het een hele speciale verjaardag maken. Ik was er al op tijd mee begonnen. Versierde de hele woonkamer, zorgde voor een hele mooie roze taart in Nijntje Thema en een klein taartje, ook met Nijntje uiteraard speciaal voor Eva. Bij de Hema kocht ik matchende bordjes, slingers, bekers, karton om versieringen mee te maken en ga zo maar door. Ik printen grote foto’s uit van Eva en plakte deze op het karton om de woonkamer mee te versieren. Niks liet ik aan het toeval over om het een geslaagd feestje te maken. En dat was het ook. Dus hier ligt de eerste mijlpaal van de vraag: Hoe is De Themakist ontstaan?

In 2015 kwam het moment van de 2e verjaardag. Deze keer werd het Thema Woezel en Pip. Iedere avond lazen we Woezel en Pip boekjes en Eva was gek op haar Pip knuffel. Het Thema kiezen was dus niet zo moeilijk. Weken van te voren dacht ik na over hoe ik het dit jaar ging aanpakken allemaal. Ik regelde wederom een taart in het Thema. Dit jaar werd hij wel een laagje hoger ­čśë Ook was er weer decoratie materiaal in het Thema zoals slingers, bordjes, servetten, etc en ik had zelfs een kroon voor mijn meisje. Mensen hadden uiteraard wel een beetje verwacht dat ik weer een Themafeestje zou organiseren voor haar dus ik voldeed aan de verwachtingen met deze Woezel en Pip verjaardag.

Tegen de tijd dat we de 3e verjaardag van Eva gingen vieren wilde mevrouw ook wel graag inspraak in het Thema. Er werd gekozen voor Frozen. Samen met Eva maakte ik oa. een deurhanger, slingers, toppers voor de cupcakes. Pinterest staat vol met tips en idee├źn. Super leuk om samen te knutselen en toe te leven naar haar verjaardag. We maakte uitnodigingen voor iedereen en deelde die uit. Ik bestelde een taart in het Frozen Thema. Uit de taart stak zelfs een Barbie met een van fondant gemaakte top die doorliep in de jurk (taart). Eva vond het geweldig! Dus die missie was al geslaagd. Door deze keer aan te kondigen op de uitnodigingen dat het een Themafeestje was kreeg ze ook allemaal Frozen cadeautjes. Een schot in de roos natuurlijk. Daarbij vond het bezoek het ook fijn dat ze gericht konden shoppen.

Bij de 4e verjaardag van Eva kwam ik voor het eerst in aanraking met het fenomeen kinderfeestje. Dit jaar werd er gekozen voor Zeemeerminnen. Weer struinde ik Pinterest af naar idee├źn om decoratie materiaal te knutselen gratis printables in het nieuwe Thema. Maar deze keer was er nog een extra dimensie die ik moest gaan ontdekken, spelletjes voor het kinderfeestje. Voor het eerste kinderfeestje leek het me super leuk om dit thuis te houden. Niet zo spannend voor de kindjes die zouden komen en ook te overzien voor ons. Maar HELLUP wat ga je doen met zoveel kindjes in je huis? Hoe hou je die bezig? Hoeveel spellen heb je nodig? Hoelang duurt een kinderfeestje eigenlijk? Ok, ik zal hier nog een keer uitgebreid op ingaan in een volgende blog. We hebben het nu over het ontstaan van De Themakist.

Na het eerste zeer geslaagde Themakinderfeestje bij ons thuis in het Thema Zeemeermin kwam het volgende kinderfeestje. Deze keer in het Thema K3, daarna volgde nog een Eenhoorn – Unicorn feestje en als laatste een LOL Surprise feestje. Iedere keer bedacht ik spelletjes in het Thema, zorgde ik voor verkleedspullen, traktaties en decoraties. Super leuk om dit te doen.
De afgelopen jaren heb ik dus al heel wat kinderfeestjes thuis georganiseerd in verschillende Thema. Kinderfeestjes met alles erop en eraan.

In de zomer van 2019 zat ik met een andere moeder te brainstormen over het organiseren van het kinderfeestje van haar dochtertje dat 5 werd. We hadden super leuke idee├źn samen en ik vond het zo leuk om met haar mee te denken dat ik ineens dacht. Wat als ik mijn kennis, ervaring en spulletjes nu bundel en ga delen met anderen. Het moment dat De Themakist is ontstaan. Ik zal op de Pinterest pagina van De Themakist ook alle mood boards van de hierboven genoemde feestjes delen om jullie te inspireren.

Ik hoop dat jullie met plezier deze blog hebben gelezen en er tips en idee├źn uit hebben gehaald. Natuurlijk vind ik het super als je onderaan de pagina een berichtje achter laat. Heb je nog een vraag dan hoor ik dat natuurlijk ook graag.

Liefs,
Maike
De Themakist


Geef een reactie

%d bloggers liken dit: