HELLUP! Mijn eerste kinderfeestje thuis.

In een van mijn vorige blogs beloofde ik jullie al om hier op terug te komen.

Het eerste kinderfeestje thuis, maar vooral wat eraan vooraf ging.

Toen mijn meisje 4 werd was het tijd voor haar eerst echt kinderfeestje thuis. Voor de niet moeders onder ons lijkt dit vast allemaal appeltje-eitje, maar ik vond het stiekem best wel een dingetje. Van nature ben ik een duizendpoot die allerlei verschillende dingen tegelijk organiseert en ik hou van de drukte en het geregel. Alleen deze keer was het toch anders. Ik ben geen juf of pedagogisch medewerker dus hoe ga ik in godsnaam al die kinderen bezig houden? Hoeveel kinderen nodig je eigenlijk uit? Hoeveel spellen heb je nodig om de tijd te vullen? Waar je ga dat allemaal doen? Hoelang duurt een kinderfeestje eigenlijk? Heb ik wel genoeg stoelen voor kinderen of kunnen ze op kussentjes op de grond zitten? Zouden jongetjes ook van verkleden houden? En ga zo maar door.

Na de eerste ‘paniek’ komt bij mij de aanpak modus. Hoe ging ik te werk?

Stap 1 was de locatie, deze was al snel besloten. We doen het thuis. De voornaamste reden was dat de meeste kindjes wel vaker bij ons kwamen spelen. Ook zij hebben niet veel ervaring met kinderfeestjes en vinden het spannend. Dus een feestje bij ons thuis leek ons de beste optie voor iedereen. De kids weten waar ze terecht komen en ik had alle vrijheid om alles goed voor te bereiden en te doen op mijn manier.
Eva had al snel een lijstje gemaakt met namen van de vriendjes en vriendinnetjes die mochten komen. Er stonden 6 namen op het lijstje, dus 7 kids inclusief Eva. Ik had geen idee wat een gebruikelijk aantal was, maar dit leek me te overzien. Qua voorbereiding heb ik daarna vooral heeeeeeel veel gezocht op Pinterest en Google. Als heel snel begon het feestje steeds meer vorm te krijgen. Eva en ik maakte samen versieringen en shopte spulletjes voor de activiteiten op haar kinderfeestje. Bij ome Ali kocht ik een taart topper, feesthoedjes en tafel confetti. Ook vond ik online zeemeerminnen versieringen, stickers, diploma’s, knutseltips en ideetjes voor spelletjes.

Wat hebben we allemaal gedaan op deze middag?

Zelf maakte ik deze “fotobooth” voor de kinderen.
Ze vond het prachtig. Zelfs de jongetjes wilde graag als Zeemeermin op de foto. De ouders vonden het heel ook leuk. Zij kregen namelijk van mij allemaal hun persoonlijke Zeemeermin of Zeemeerman via whatsapp tijdens het feestje. Ook voor hen was het een van de eerste kinderfeestjes, dus ook een beetje spannend.

Naast deze “fotobooth” maakte ik een zelfde soort frame met gaten om vissen (ballen) doorheen te gooien. Onze blauwe zandbak schelp was al gevuld met zand, maar ik verstopte er ook juwelen in. De kids moesten schatgraven en vonden het geweldig. Een zandbak in de woonkamer…..dat vonden ze het meest bijzondere geloof ik. Mijn meisje is jarig in februari, dus we zijn de afgelopen jaren vaak aangewezen op alles binnen doen in de woonkamer. Ook versierde we samen houten juwelen kistjes (van de action) met stickers en diamanten. Succes verzekerd en een leuk aandenken voor iedereen.

Al met al vloog de middag voorbij. Het 1e kinderfeestje was op woensdag middag van 13.30 tot 17.00 en we hadden gemakkelijk nog door kunnen gaan. Naast de geplande spelletjes was er ook tijd voor vrij spelen. Kinderen kunnen zichzelf vaak goed vermaken en ervaren vrij spelen als een rust moment.

Toen ze werden opgehaald kregen ze allemaal een Zeemeermin diploma mee en natuurlijk alle geknutselde spulletjes. In de dagen na het feest heb ik veel positieve reacties gekregen. De kinderen hadden allemaal ontzettende genoten. Dat is natuurlijk het allerbelangrijkste.

Heb je nog vragen of opmerkingen na het lezen van deze blog? Laat dan gerust een reactie achter 🙂
Liever een prive berichtje? mail dan naar dethemakist@outlook.com

Liefs,
Maike
De Themakist


Geef een reactieReactie annuleren

De Themakist - Voor de leukste kinderfeestjes thuis! Sluiten