Het juiste Thema kiezen voor je kinderfeestje

Waar moet je allemaal aan denken bij het kiezen van het Thema voor het kinderfeestje?

Als je een Themafeestje wil geven voor je kindje is het goed om een bewuste keuzen te maken voor een bepaald Thema. Niet voor alle Thema’s kan je even makkelijk aan spulletjes komen of zijn er voldoende spelletjes te verkrijgen. Als je kiest voor een kinderfeestje dat helemaal in Thema is zal je dus ook een flinke dosis creativiteit in huis moeten hebben (of halen ;-))

Hoe ga je te werk?

Overleg met je kindje wat hij/zij graag voor feestje zou willen hebben. Is je kindje fan van een bepaalde superheld of tekenfilm figuur zoals Cars, Frozen of Spiderman? Of houdt hij/zij meer van Eenhoorns, Paarden, Piraten of Prinsessen? Of hebben jullie een heel specifiek Thema voor ogen zoals L.O.L. Surprise of K3. In principe kan je overal een Themafeestje maken.

Ga voordat je je definitieve keuze maakt eerst na of er versieringen etc te koop zijn in het gewenste Thema. Voor sommige Thema’s is het namelijk vrij lastig om aan decoratie materiaal te komen of is het materiaal vrij duur. Alles van Studio 100 bijvoorbeeld komt met een iets hoger prijskaartje dan de wat algemenere Thema’s. Zie hier de voorbeelden voor K3 op bol.com
En als je toch aan het ‘Googlen’ bent kijk dan meteen ook rond voor items als uitnodigingen, spelletjes, verkleedspullen, traktaties etc. Het is in dit stadium niet nodig om te beslissen welke versieren, traktaties en taart je precies wilt hebben op het feestje. Maar met je oriënteren of er überhaupt keuze is en wat de kosten zouden zijn is natuurlijk niks mis.

Naast dingen zoeken om te kopen is het ook leuk om op zoek te gaan naar dingen om te maken. Kinderen vinden het vaak leuk om dingen te knutselen tijdens een kinderfeestje. Deze kan je meteen ook gebruiken om mee te geven aan het einde van het kinderfeestje als aandenken. Pinterest staat vol met ideeën voor kinderen om te knutselen. Het kiezen van het juiste Thema voor het kinderfeestje zou dus ook gepaard kunnen gaan met de invulling van de dag.
Voor de meeste Thema’s, zeker de algemenere gangbare thema’s , is zijn er voldoende spel ideetjes te vinden online. Kijk vooral ook eens op de Pinterest pagina van De Themakist voor inspiratie. Daar vind je niet alleen knutsel ideetjes, maar ook gratis printables die je kan gebruiken om decoratiemateriaal te maken in het gekozen Thema.

Wat als je geen zin hebt in al het gezoek, geknutsel en geregel?

Als je zelf geen zin hebt in het zoeken naar spelletjes en spulletjes dan kan je de oplossing vinden in een Themakist in het gewenste Thema. Ik vrijwel alle Thema’s kan je voortaan Themakisten huren. Op de website van De Themakist vind je al diverse Thema’s en worden regelmatig Themakisten toegevoegd.
Staat jullie gewenst Thema er niet tussen? Een berichtje sturen kan altijd. We hebben nog een aantal Thema’s in ontwikkeling en zelfs een Themakist op maat zou tot de mogelijkheden kunnen behoren.

Bedankt weer voor het lezen van mijn Blog 🙂
Ik zou het leuk vinden als je hieronder of op mijn Instagram een berichtje achterlaat. Heb je nog onderwerp waarover je mee zou willen weten? Laat het me weten en wie weet kan ik je hiermee verder helpen.

Lieve groetjes,
Maike
De Themakist

Eén opmerking over 'Het juiste Thema kiezen voor je kinderfeestje'

Geef een reactieReactie annuleren

De Themakist - Voor de leukste kinderfeestjes thuis! Sluiten