fbpx

Magisch Unicorn feestje bij ons thuis!

Magisch Unicorn feestje bij ons thuis!

Na een spetterende Zeemeerminnenfeestje en een kleurrijk K3 feestje was het tijd voor een Magisch Unicorn feestje bij ons thuis.

In februari van 2019 was het weer tijd voor het volgende kinderfeestje. Eva had deze keer haar zinnen gezet op een Magisch Unicorn feestje. Na de feestdagen van 2018 begonnen we dus weer om te bedenken hoe haar verjaardag gevierd zou moeten worden. Net als ieder jaar is het een kwestie van op tijd beginnen zodat je tijd hebt om over dingen na te denken en op jacht te gaan naar de juiste spulletjes. Uiteraard werd er een Pinterest bord aangemaakt, mijn werkwijze is jullie inmiddels wel een beetje bekent, en verzamelde we heel veel ideetjes.

Wat deed ik dit jaar anders dan voorgaande jaren?

Wat ik dit jaar anders deed dan andere jaren was dat ik voor ieder kindje een spelletjes kaart had gemaakt. Een soort van stempelkaart waarop je kon laten afstrepen als je een activiteit had gedaan. Zeker omdat er geschminkt werd was dit een goed idee. Het schminken is geen gezamenlijke activiteit en kost best wat tijd, dus daardoor moesten de kinderen wat meer spelletjes individueel doen. Het laten afstempelen van alles wat ze hadden gedaan was daarom extra leuk.
Dit jaar bood een vriendin aan om de kinderen te schminken tijdens het feestje van Eva. Super leuk natuurlijk, dus daar hebben we snel ja tegen gezegd. Ze had was sjabloontjes om glitter tattoos mee te maken, dus succes verzekerd.
Op de stempelkaart stonden naast schminken, activiteiten als Bingo, Pin the Hoorn, kussendans, kleurplaat kleuren, PiΓ±ata, springkussen
Het idee was simpel qua uitvoering. Een tabel in word van 2 kolommen. In ene kolom stonden de plaatjes van de spelletjes en de andere kolom vrije het vakjes om kruisjes te zetten als de activiteit gedaan was.

Spulletjes verzamelen en maken

Voor de aankleding had ik diverse dingetjes besteld op Ali Express. Denk aan eenhoorn haarbanden, slingers, rietjes, bordjes, bekers, folie ballonnen, etiketten voor de drinkflesjes (fruit shooters, was een echt succes trouwens πŸ˜‰), servetten, tafelkleed en ga zo maar door. De kwaliteit was wisselend en de levertijd lang, maar mijn meisje vond alles even mooi πŸ¦„πŸŽ‰

Unicorn cupcake standaard
Unicorn Happy Birthday etiketten
Unicorn Haarband

Natuurlijk had ik ook nog wat knutselprojectjes gedaan voor dit feestje. Zo had ik voor alle kindjes een staart gevlochten van roze, witte en blauwe wol ⬇. Als ik toen had geweten dat ik nu De Themakist Unicorn zou gaan verhuren had ik ze waarschijnlijk niet mee naar huis gegeven πŸ˜‰.
Uiteraard maakte ik ook zelf de traktatie voor de klas, ballet en het kinderdagverblijf. We maakte deze keer Unicorn popcorn. Dat is popcorn gemengd met sprinkels, snoepjes en m&m’s in allerlei vrolijke kleuren. Alles in een kartonnen Unicorn bekertje, folie & lintje er om, sticker erop en klaar!
Deze makkelijke, feestelijke traktatie is helemaal glutenvrij zodat Eva haar bestie ook lekker mee kon snoepen.

Zelf gevlochten Unicorn staart van roze, blauwe en witte wol
bekertjes met folie er omheen
eindresultaat van de traktaties

Zo werd ook de 6e verjaardag van mijn kleine meid een succesvol Thema feestje. Het was echt een Magisch Unicorn feestje bij ons thuis en mijn kleine Unicorn liefhebber was helemaal gelukkig.

Nog vragen of tips over Magische Unicorn feestjes? Laat een reactie achter hieronder.

Bedankt weer voor het lezen! Liefs, Maike πŸ’‹

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: